Groepslessen
klik hier info over de groepslessen
Hier vindt u een overzicht van alle onze groepslessen. Deze lessen duren 1 uur. De lessen Muziekindustrie duren twee uur met tien minuten pauze.
Individuele Lessen
klik hier info over de Individuele Lessen
Vanaf het derde leerjaar kunnen de kinderen kiezen voor een instrument. Wij bieden piano, gitaar ( akkoorden-liedbegeleiding) drum en zang aan. Individuele lessen duren 20 minuten. Voor piano moeten de leerlingen eerste een jaar notenleer gevolgd hebben.
Inschrijven
klik hier om in te schrijven voor één of meerdere cursussen
Hier kan u online inschrijven. Betaling hoeft nog niet. Na de derde les krijgen de kinderen een overschrijvingsformulier mee.

Het aanbod van ons speeljaar '20-'21

We zijn heel blij u het aanbod van ons Jeugdmuziekatelier speeljaar '20-'21 voor te kunnen stellen! Hier vindt u alle informatie over de verschillende lessenreeksen. U kunt er ook het inschrijfformulier invullen en doorsturen.

We serveren u opnieuw een bonte mengeling van creatieve, muzische en muzikale activiteiten. Kinderen vanaf het tweede leerjaar kunnen dit jaar opnieuw bij ons aan hun trekken komen. 

Neemt u rustig eens ons aanbod door. Er zijn immers wat wijzigingen doorgevoerd.
De belangrijkste wijziging in ons aanbod is de vernieuwde aanpak van de Muziekindustrie. Vanaf dit jaar kunnen kinderen vanaf het tweede leerjaar reeds ‘échte’ muziekles volgen. Ze leren er noten lezen en schrijven. Dit doen ze voortaan niet meer met de blokfluit. De notenleer wordt vanaf dit jaar aangebracht en ingeoefend met een mini-keyboard. We merkten dat de blokfluit na drie jaar notenleer maar al te vaak in de kast bleef. Een mini-keyboard is laagdrempeliger en attractiever voor jonge kinderen. We blijven wel vasthouden aan onze Orff-filosofie. Xylofonen, klokkenspellen, klein slagwerk zijn nog steeds ideaal om op een eenvoudige manier een mooi samenspel te creëren.
We kozen ook voor een andere methode. We gaan in zee met ‘Tringel Mee’. Deze methode biedt ook een digitaal leerplatform waardoor de kinderen beter en liever thuis kunnen oefenen. 

Met deze vernieuwde aanpak geloven we ook dat we kinderen vanaf het tweede leerjaar reeds kunnen meenemen in onze wereld van notenleer en samenspel. Vanaf het derde leerjaar kunnen ze dan kiezen voor individuele instrumentlessen.

Het voorbereidend jaar, de Muziekfabriek, wordt vanaf dit jaar niet meer georganiseerd.
Voor de individuele lessen drum, gitaar en piano zijn er ook veranderingen in de lesmomenten. Voortaan is het ook mogelijk op gitaar –en pianolessen te volgen op zaterdagochtend. De uren van de Digiloods, het Kikkeratelier, de Muziekindustrie en Drama blijven ongewijzigd.
Voor verdere inlichtingen kunt u steeds bij ons terecht. Inschrijven kunt u op de website bij 'inschrijving'.

Het secretariaat van het JMA is gesloten van 15 juli tot 16 augustus 2020.

Online inschrijven kan uiteraard altijd.
 

Start van het nieuwe speeljaar

Alle lessen starten in de derde week van september (dus in de week van 14 september). Tijdens de schoolvakanties is er geen les. De lessenreeksen van dertig lessen lopen eind mei af.

Jeugd-AXI-bonnen

De jeugd-AXI-bon is een geldig betaalmiddel bij iedere jeugdvereniging!
Bruggelingen kunnen voor ieder kind tussen 3 en 18 jaar 10 euro aan jeugd-AXI-bonnen gratis afhalen op de jeugddienst.

Haal de AXI-bonnen op vertoon van een klevertje van het ziekenfonds af op 3 locaties in Brugge.
Voor meer informatie: klik hier


 
 

Volg ons op Facebook en Twitter

Volg ons op de voet via onze Facebookpagina (www.facebook.com/jmasintmichiels) en Twitter ( @JMAsint) Als je het leuk vindt, mag je ons ook liken ;-)
newsitems
Vanaf 14 juli kan je inschrijven voor het nieuwe speeljaar. Leerlingen die vorig jaar een instrument speelden krijgen voorrang om hun lesuur te bepalen tot 15 augustus.

lees meer

Vanaf dit jaar wordt ons Jeugdmuziekatelier georkestreerd door een duo. Joost Vercaemst, die 20 jaar de eerste viool speelde, zal vanaf volgend schooljaar samen met Nathalie Pannier de maat houden. Er zit muziek in dit duet!

lees meer
Contacteer ons
De lessen gaan door in:
Basisschool St.-Lodewijkscollege
Afdeling Immaculata
Koningin Astridlaan 4
St. Michiels

Inschrijven kan via deze site
inlichtingen: info@jeugdmuziekatelier.be
tel:  of 0476/585670 of 0478/462934